Doe de testamentcheck!

Denkt u er wel eens over na om een testament op te laten stellen? Veel mensen denken dat het iets voor later is, voor als u echt oud bent. Maar is dat eigenlijk wel zo?
Notaris Mirjam Bos legt uit.

Afbeelding

Wat is een testament?

Met een testament bepaal je wat er gebeurt met je bezittingen als je overlijdt. Het is niet verplicht om een testament op te stellen. Maar als je overlijdt en er is geen testament, dan bepaalt de wet wie je erfgenamen zijn en wat ze erven. Alles wat je in je testament beschrijft is privé. Niemand hoeft het te weten, zelf je partner of kinderen niet. Mocht je dit wel aan iemand willen laten lezen, dan is dat je eigen keuze. Een testament is een persoonlijk document, het is niet mogelijk om met je partner een testament op te stellen.

Dat we ooit komen te overlijden staat vast. We denken daar echter niet graag over na en stellen het nadenken of regelen van zaken daarover liever uit. Maar wat nou als u plotseling komt te overlijden? Wat  gebeurt er dan met uw bezittingen? Gaan die dan wel naar de juiste persoon? Dit soort zaken regelt u met een testament.

Wat is uw testamentmoment?

Vaak zijn belangrijke of ingrijpende gebeurtenissen de reden waardoor we opeens gaan nadenken over een testament. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie heeft een handige checklist opgesteld waardoor u inzicht krijgt in wat u belangrijk vindt en of het tijd is voor een testament.

Doe hier de check!

 

Uw voordeel als MeiJo pashouder

  • € 50,00 korting op het opstellen van een testament of levenstestament. Meld meteen dat u pashouder bent, uw korting kan niet achteraf worden verrekend
  • Gratis testamentscan op kantoor
  • Testamentscan aan huis voor € 50,00. Als u besluit de akten door het notariskantoor te laten maken, ontvangt u dit bedrag als korting op uw testamentscan

Kijk hier voor meer informatie.

Profiteer nu en word pashouder